Jobbikos képviselő Jakab Péterről: Emlékét megőrizzük

„Nincs szükség az ellenzék további megosztására, nagyon nehéz mit mondani arra, ha valaki menni akar, de akkor azt szoktuk mondani, hogy az emlékét megőrizzük" - mondta Lukács László György a Jobbik alelnöke a Spirit Fm reggeli Aktuál című műsorában.

2022. augusztus 5., 13:19

Szerző:

Emlékét megőrzik – így reagált a Spirit Fm reggeli műsorában Lukács László György, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője arra a kérdésre, mit szól hozzá, hogy Jakab Péter volt elnök már kifelé tekintget a pártból és saját mozgalomban gondolkodik.

Lukács a műsorban elmondta, „Jakab Péter a Jobbik frakciónak a tagja, és mi azt is szeretnénk, hogy az maradjon, de az a helyzet, hogy valaki mást javasol neki”. Ezzel utalt azokra a folyosói pletykákra is, hogy Jakab a Nép Pártján néven saját frakcióval próbálkozna, miután a Jobbikban végül leváltották elnöki pozíciójáról.

Botrány keveredett abból is, hogy egy rendőrségi feljelentés nyomán kiderült a frakció tudta nélkül költött el Jakab frakciópénzeket. Minderre Lukács úgy reagált, amit Jakab ez ügyben csinált egyáltalán nem büntetőjogi kategória, egyeztetni viszont valóban nem ártott volna a frakcióval a kérdésben. Közölte ugyanakkor, a Jobbik nem tervezett és nem is tervez az ügyben feljelentést tenni.

(Kiemelt kép forrása: Jakab Péter Facebook-oldala)

Felkaptuk a fejünket: az év lakóháza közönségszavazásán egy kisújszállási „mediterrán” családi ház lett az első, a magyar települések látványvilágának tipikus képviselője a kádári kockaházakat követő rendszerváltás utáni korban. Hogyan terjedt el, kik alakítják az építészeti közízlést, miért esik nagyon messze a tervezők stílusa a közönség igényeitől, miért fontos a telekméret, a kert, s miféle térkövezett zsákutcába vezet az utunk – ezekről beszélgettünk Tamáska Máté egyetemi tanárral, szociológus-műemlékvédővel, a város- és falukutatás, az építészetszociológia művelőjével.

Arra kéri Áder János, volt köztársasági elnököt az LMP, hogy ne csak szóban védje a természetet, vesse latba minden befolyását a védett erdők tarvágását lehetővé rendelet visszavonása érdekében.