Jó hír a diploma előtt állóknak

Továbbá a home office szabályai is törvénykönyvbe kerülnek.

2021. december 1., 14:31

Szerző:

Továbbra is megkapnák diplomájukat azok, akik önhibájukon kívül nem tudtak középfokú nyelvvizsgát szerezni – erről beszélt kedden a Miniszterelnökség államtitkára az MTI szerint.

György István a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvény vitájában azt mondta, annak megszavazásával továbbra is rugalmasan lehetne válaszokat adni a járvány okozta nehézségekre.

„Ahogyan korábban, a szabályozási rendszer most is lehetőséget ad arra, hogy járványhelyzet intenzitásától függően a kormány kezdeményezhesse a veszélyhelyzetnek a törvény hatályvesztését megelőző megszüntetését”

– tette hozzá. Megerősítette: a veszélyhelyzet meghosszabbítása nincs hatással a jövő évi országgyűlési választások, illetve országos népszavazások megtartására. „A javaslat a veszélyhelyzet megszüntetéséig alkalmazandó átmeneti rendelkezéseket fenntartja.  Emellett — folytatta — a javaslat 2022. június 30-ig hosszabbítja meg a lejárt okmányok érvényességét, így fél évre előre ütemezhető lesz az okmánycsere időpontja” – mondta az államtitkár. Továbbá arról beszélt, hogy az egészségügyi dolgozók utazási kedvezménye is meghosszabbodik, ők a veszélyhelyzet után még 14 napig élvezhetik az ingyenes utazás lehetőségét.

György István kijelentette, hogy a veszélyhelyzet alatt szélesebb körben alkalmazott home office szabályokat pedig a normál jogrendbe emelik át.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Shutterstock)