Jámbor András szokatlan pillanatot rögzített október 23-án: amikor a fideszesek találkoztak az ellenzékiekkel

Jámbor András megírta, milyen volt, amikor a fideszes békemenetesek találkoztak az ellenzékiekkel. Békés, mosolygós. 

2021. október 24., 14:37

Szerző:

Az ellenzéki képviselő-jelölt szerint semmi szembenállást nem lehetett tapasztalni a közjátékból, amikor pár békemenetes a buszok felé sétált az Andrássy úton és át kellett menniük az ellenzéki tüntetés tömegén.

„Én pont mögöttük mentem előre a színpadhoz Karácsony Gergely beszéde alatt, úgyhogy végignézhettem, hogy ők hogy reagálnak és rájuk hogy reagálnak. És a pillanat lényege az volt, hogy nem történt semmi. Ők folyamatosan elnézést kértek a kis zászlóikkal és tábláikkal, ahogy előre haladtak a tömegben, a tömegben meg kedvesen visszamosolygtak rájuk és átengedték őket. Közben pedig hallgaták a beszédet" – írta az ellenzéki jelölt a Facebookon. 

Jámbor András szerint abból a szembenállásból, amit a Facebookon lehet látni, vagy amit a politikai elit egy része sugároz (mindkét oldalon), hogy gyűlölni kell egymást, itt semmi sem volt meg. A politikus, a Mérce volt főszerkesztője közölte: őt ez megnyugtatja. 

 

 

(Kiemelt képünk illusztráció, résztvevők a Békemeneten, az október 23-ai állami ünnepen 2021. október 23-án. Fotó: Karancsi Rudolf)