Jakab Péter feljelentette helyettesét

Jakab Péter közösségi oldalán közölte, hogy feljelentést tesz Potocskáné Kőrösi Anita ellen, valamint kezdeményezi a pártból való kizárását.

2022. május 30., 17:43

Szerző:

Vannak pillanatok, amikor egy pártelnöknek nagyon nehéz döntést kell hoznia – írta a Jobbik elnöke Facebookon. Jakab szerint Potocskáné Kőrösi Anita – akit a tisztújításon elnökhelyettesnek neveztek ki – elnöki jogkort ragadott magához az ő tudta nélkül. „Elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt” – részletezte.

A Jobbik elnöke a posztban a döntés emberi, majd elnöki nézőpontját fejtegeti, majd kijelenti, hogy elnöki kötelességénél fogva feljelentést tesz hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, valamint a párt etikai bizottságánál kezdeményezi Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Jakab hozzátette, hogy az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátja.

(Kiemelt kép: Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik vezérszónoka felszólal a tengerészek képzéséről, képesítéséről és az őrszolgálat ellátásáról szóló 1978-as nemzetközi egyezmény módosításait célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén. Fotó: MTI/Soós Lajos)