Jakab Péter feljelentette helyettesét

Jakab Péter közösségi oldalán közölte, hogy feljelentést tesz Potocskáné Kőrösi Anita ellen, valamint kezdeményezi a pártból való kizárását.

2022. május 30., 17:43

Szerző:

Vannak pillanatok, amikor egy pártelnöknek nagyon nehéz döntést kell hoznia – írta a Jobbik elnöke Facebookon. Jakab szerint Potocskáné Kőrösi Anita – akit a tisztújításon elnökhelyettesnek neveztek ki – elnöki jogkort ragadott magához az ő tudta nélkül. „Elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt” – részletezte.

A Jobbik elnöke a posztban a döntés emberi, majd elnöki nézőpontját fejtegeti, majd kijelenti, hogy elnöki kötelességénél fogva feljelentést tesz hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, valamint a párt etikai bizottságánál kezdeményezi Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Jakab hozzátette, hogy az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátja.

(Kiemelt kép: Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik vezérszónoka felszólal a tengerészek képzéséről, képesítéséről és az őrszolgálat ellátásáról szóló 1978-as nemzetközi egyezmény módosításait célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén. Fotó: MTI/Soós Lajos)

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.