Jakab Péter még csak meg sem jelent a tagság előtt – a Facebookról tudták meg, hogy lemondott

Információink szerint a politikus meg sem jelent a választmány előtt. Úgy tudjuk, hogy a párt választmánya az elnökségre bízta a párt válságának megoldását.

2022. június 9., 10:38

Szerző:

Szerda este ült össze a Jobbik Országos Választmánya azért, hogy megoldást találjanak a párt működési válságára. Előzetesen több forrás is úgy nyilatkozott, hogy döntés születhet egy újabb tisztújításról. Információink szerint erről végül nem született döntés, viszont izgalmakat mégis tartogatott a választmányi ülés.

Jakab Péter ugyanis nem jelent meg az ülésen, csak saját Facebook-oldalára tette ki, hogy lemond az elnökségről (a frakcióvezetői pozícióról azonban nem, aminek a pártnak járó költségvetési források miatt óriási jelentősége van). Erről bővebben itt írtunk.

Úgy tudjuk, hogy a tagságot igencsak meglepte a távolmaradás és a lemondás ilyen formája. A választmányi ülésen részt vevő forrásunk „meglehetősen gyáva” visszavonulásként értékelte a Jakab lépését. Mint mondta:

az ülésen Jakab korábbi szövetségesei is kihátráltak a most már volt pártelnök mögül.

A politikus távozása ugyanakkor felvet számos kérdést: a legfontosabb közülük, hogy mi lesz a jelenlegi elnökséggel.

Információink szerint a választmány végül úgy döntött, hogy magát a döntést az elnökségre bízza. Ezt erősíti meg a birtokunkba került, tagságnak szóló rövid levél, amelyben ez áll:

„Az elnökség jelen levő tagjai elkötelezettek voltak a gyors cselekvést, átbeszélést és döntést illetően. A lehető leghamarabb összeülnek és döntenek a hogyan továbbról, a felmerülő lehetőségekről, a részleges vagy akár teljes tisztújításról.”

Hozzátették, erről értesítik majd a tagságot.

(Kiemelt kép: Jakab Péter országgyűlési képviselő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke 2021. június 9-én. Fotó: Merész Márton / 168.hu)