Innovációs Minisztérium: ízléstelen, baloldali vádaskodás az, hogy még mindig sehol az oltóanyaggyár

A parlament hétfői ülésén a DK-s Varga Zoltán azt kérdezte az oltóanyaggyárról, hogy megépül-e valaha. Az Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára szerint ízléstelen és alaptalan a kérdés. 

 

2023. november 21., 11:20

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunk, vakcinagyár még nincs, de a benne dolgozók elég jól keresnek, sőt a nem létező Oltóanyaggyár a nyereségét is megháromszorozta. Júniusban a dolgozóknak átlagosan 1,2 milliós havi bruttó bér jutott. A parlament hétfői ülésén a DK-s Varga Zoltán kérdezett a gyárról, egészen pontosan azt, hogy megépül-e valaha is – írja a HVG. A fizetésekre utalva azt is megemlítette, hogy Debrecenben „közszájon forog”, hogy a beruházás pusztán a Fidesz egy újabb kifizetőhelye, és a milliós fizetéseket jórészt „fideszes feleségek, szeretők, barátnők és hozzátartozók” veszik föl.

A kormány nevében Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára válaszolt, és „ízléstelen, minden alapot nélkülöző baloldali vádaskodásnak” nevezte a képviselő szavait. Azt is elmondta, hogy a beruházást a Debreceni Egyetem valósítja meg, az épületcsarnok héjszerkezete 2022 decemberére elkészült, jelenleg a gyártóberendezések beszerzése zajlik. „A munkálatok az ütemezésnek megfelelően zajlanak, a gyár fel fog épülni” – tette hozzá Vitályos Eszter.

Az azonban továbbra sem tiszta, hogy mit is fognak ott gyártani.

(Kiemelt képünk illusztráció: egy nővér Covid elleni oltás oltóanyagának egy adagját készíti elő. Fotó: MORCILLO / BSIP via AFP)