Iványi Gábor a Klubrádió-ítéletről: Ez szomorú, és ez szégyen

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze a Klubrádióval kapcsolatos ítéletről: a rendszerváltás vége fele sem illett már így működni. 

2021. május 6., 14:07

Szerző:

„Egyértelmű jelenség, hogy a bíróságokon érvényesül a Fidesz egész pályás letámadást konkretizáló mozgása, és hogy a bíróságok sajnálatos módon most aszerint döntenek, ahogy az a Fidesznek kedvez. Ez szomorú, és ez szégyen” – mondta Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze. Hozzátette: „Ilyen nagyon régen nem volt, a rendszerváltás vége fele sem illett már így működni, de hát rendszert kell váltani, nem csak kormányt, és akkor talán megint lesz független bíróság is”.  

Iványi szerint emiatt tovább romlik az embereknek a törvénykezésbe vetett bizalma, ami erkölcsi elgyengülést hoz az egész ország számára.  

„Nyilvánvaló, hogy a nemzeteknek abban a közösségben, amelybe Magyarország is tartozik, figyelemmel kísérik az eseményeket, és látják, hogy Magyarország kezdi kiírni magát a jogállamok sorából” – fogalmazott.

 

Csütörtökön első fokon elutasították a Klubrádió keresetét az NMHH ellen. Arató András nem lepődött meg az ítéleten. TGM szerint "jogszerű, de nem igazságos" az ítélet. 

 

(Kiemelt kép: Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke, metodista lelkész beszél a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete demonstrációján az 56-os vértanúk emléknapja, valamint Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 23. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, a belvárosi Vértanúk terén lévő Nagy Imre-szobornál. MTI Fotó: Kallos Bea)

07:12

Novák Katalin magyar köztársasági elnök kedden találkozik Sergio Mattarella olasz köztársasági elnökkel, majd szerdán Giorgia Meloni miniszterelnökkel is. A köztársasági elnök meghívására utazik az olasz fővárosba. Mellettük fogadja majd őt több képviselő és szenátor is.

06:00

A pedagógusok 2022. január 31-én tartották meg első, figyelmeztető sztrájkjukat. Bár a kormány a tanárok egyetlen sztrájkkövetelését sem teljesítette, sőt, időközben jogszabálymódosításokkal tette lehetetlenné a törvényes sztrájkjog gyakorlását, a tanárok mégis kitartottak. Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagjával beszélgettünk az elmúlt egy évről, a jelenlegi tervekről és az elért eredményekről.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.