06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Iványi Gábor a Klubrádió-ítéletről: Ez szomorú, és ez szégyen

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze a Klubrádióval kapcsolatos ítéletről: a rendszerváltás vége fele sem illett már így működni. 

2021. május 6., 14:07

Szerző:

„Egyértelmű jelenség, hogy a bíróságokon érvényesül a Fidesz egész pályás letámadást konkretizáló mozgása, és hogy a bíróságok sajnálatos módon most aszerint döntenek, ahogy az a Fidesznek kedvez. Ez szomorú, és ez szégyen” – mondta Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze. Hozzátette: „Ilyen nagyon régen nem volt, a rendszerváltás vége fele sem illett már így működni, de hát rendszert kell váltani, nem csak kormányt, és akkor talán megint lesz független bíróság is”.  

Iványi szerint emiatt tovább romlik az embereknek a törvénykezésbe vetett bizalma, ami erkölcsi elgyengülést hoz az egész ország számára.  

„Nyilvánvaló, hogy a nemzeteknek abban a közösségben, amelybe Magyarország is tartozik, figyelemmel kísérik az eseményeket, és látják, hogy Magyarország kezdi kiírni magát a jogállamok sorából” – fogalmazott.

 

Csütörtökön első fokon elutasították a Klubrádió keresetét az NMHH ellen. Arató András nem lepődött meg az ítéleten. TGM szerint "jogszerű, de nem igazságos" az ítélet. 

 

(Kiemelt kép: Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke, metodista lelkész beszél a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete demonstrációján az 56-os vértanúk emléknapja, valamint Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 23. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, a belvárosi Vértanúk terén lévő Nagy Imre-szobornál. MTI Fotó: Kallos Bea)

18:45

A Tatabányai Törvényszék első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki társaival egy betörés során egy gyermeket is megkínzott, hogy a szülőket rábírja értéktárgyaik átadására, közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész hétfőn az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen.