Ismét történelmi csúcsot döntött a kórházak adóssága

A januári rekord is megdőlt februárban. 

2023. március 23., 16:00

Szerző:

Tovább nőtt a kórházak adóssága: a januári rekordot újabb követte februárban,írja a Napi.hu. A Magyar Államkincstár adatai szerint  az év második hónapjában már 33,8 milliárd forintra duzzadt a tartozásállomány.

Az Orvostechnikai Szövetség főtitkára azt mondta a portálnak, hogy soha nem volt még februárban ekkora adóssága kórházaknak. Korábban fél év alatt halmoztak fel annyi adósságot, mint most két hónap alatt, mintegy 26 milliárd forintot, jegyezte meg Rásky László. Hozzátette: az általános infláció mellett a kórházakat az energiaárak növekedése sújtja a legjobban.

(Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.