Ismét a parlament láthatatlan képviselője, Farkas Flórián lett a Lungo Drom vezetője

A végeredmény senkinek sem okozott meglepetést. Megakarják állítani a baloldalt is.

2021. július 24., 22:10

Szerző:

Farkas Flóriánt választották a Lungo Drom elnökének, így a politikus megőrizheti posztját. Az elnök a roma szervezet kongresszusának jóvoltából őrizhette meg posztját a mai tisztújításon. A küldöttek egyhangúan, ellenszavazat nélkül választotta meg újra vezetőnek a Fidesz korábbi romaügyi biztosát. Posztját újabb öt évig töltheti be. A szövetség mindemellett átalakította a szervezet felépítését és egy elnöki koordinációs testületet is létrehozott. Az MTI-nek küldött közleményből a szövetség politikai állásfoglalása is kiolvasható.

 A Lungo Drom nyilatkozatából egyértelműen kiderül, hogy továbbra is a Fidesz kormány politikája mellett fognak kiállni. A kormánypártra pedig továbbra is stratégiai szövetségesként tekintenek. Véleményük szerint csak az Orbán-kormány képes megteremteni azokat a feltételeket, amik a magyarországi cigányság boldogulásához feltétlenül szükségesek. A cigányság felzárkózását és értékeinek megvédését akkor látják garantáltnak, ha a jobboldali kormány folytatja munkáját.

A szervezet a tisztújítás után kiadott közleményében a hazai ellenzékre is kitér. Az állítják, hogy az ellenzék hatalomra jutása esetén a hátrányos helyzetűek megalázó nyomorba süllyednének. Az ország szuverenitása pedig veszélybe kerülne. Szerintük az ellenzék választási győzelme veszélyeztetné a magyarság és a cigányság jövőjét egyaránt. A Lungo Drom céljaként fogalmazta meg nyilatkozatában azt is, hogy meg fogják akadályozni a baloldal előretörését és a bevándorláspártiak ellen fognak dolgozni.

A Lungo Drom kongresszusa nem csak Farkas Flóriánt választotta meg elnöknek, hanem a pedofilellenes törvényt és a bevándorlást is megtárgyalták. Támogatják a kormány népszavazási kezdeményezését. Elfogadhatatlannak minősítették Brüsszel politikáját és azt, hogy a liberális ideológiát ráakarják erőltetni Magyarországra. A Lungo Drom  arra kéri a magyarországi cigányságot, hogy menjen majd el a kormány által életre hívott népszavazásra. A roma szervezet kongresszusa üdvözölte a kormány családpolitikáját és a bevándorlással kapcsolatos politikája mellett is kiállt.

Már 18 éve ott van a parlamentben Farkas Flórián, legutóbb a 2010-2014 közötti ciklusában beszélt.

 (Kiemelt kép: Farkas Flórián, Fotó: Facebook)

 

 

20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.