Közeleg az őszi szünet: mutatjuk a pontos dátumot

A diákok örülhetnek, hamarosan kezdődik a várva várt őszi szünet. 

2024. október 17., 12:20

Szerző:

Mint ismert az idei tanév szeptember 2-án vette kezdetét, a néhány hétnyi tanulás után azonban már csak pár nap és kezdetét veszi az őszi szünet

Az őszi szünet 

Az őszi szünet idén 9 napos lesz, egész pontosan október 26-a szombattól, november 3-a vasárnapig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap tehát 2024. október 25-e péntek, de jó hír, hogy azon a héten sem kell végig suliba járni, ugyanis október 23-a szerdára esik, úgy ott is lesz egy pihenőnap. Az első szünet utáni tanítási nap november 4-e, hétfő lesz. 

A télire sem kell sokat várni 

Jó hír, hogy ezt követően már csak egy kicsit kell majd kibírni, hiszen december 21-én, szombaton kezdődik a téli szünet is, legközelebb pedig már csak az új évben, 2025. január 6-án kell iskolába menjenek a diákok. Az első félév január 17-ig tart majd, az intézmények pedig január 24-ig kell értesítsék a tanulókat, valamint a diákok az első félévi tanulmányi eredményekről. Ezt követően a tavaszi szünet lesz esedékes, ami április 17-én csütörtökön kezdődik, az első tanítási nap pedig április 28-a, hétfő lesz. 

Az utolsó tanítási nap 

Az iskola utolsó, befejező évfolyamán, valamint a szakgimnázium tizenkettedik évfolyamán az utolsó tanítási nap középfokú iskolákban 2025. április 30. (szerda), a két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban 2025. május 30. (péntek).  Mindenki másnak az utolsó tanítási nap 2025. június 20-a, péntek lesz. A tanítási napok száma – a gimnázium, a szakgimnázium és a szakiskola kivételével – valamennyi intézménytípusban 183 nap. A nappali oktatás munkarendje szerint működő szakgimnáziumban 179, gimnáziumban és szakiskolában 180 nap a tanítási napok száma. 

Tartanak az őszi érettségik 

Ahogyan arról lapunk is beszámolt időközben elkezdődtek az őszi érettségik is, az írásbelik október 11-én startoltak és október 25-ig tartanak majd. Az emelt szintű szóbeli vizsgák aztán november 7–11. között, a középszintűek 2024. november 18–22. között lesznek.  

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)