Irán-barát milíciára mért csapást az Egyesült Államok Szíriában

Az iraki határ közelében végrehajtott csapásban három, lőszert szállító teherautó semmisült meg, és legkevesebb 17 ember meghalt.

2021. február 26., 05:55

Szerző:

Légicsapást hajtott végre csütörtökön az Egyesült Államok Szíriában egy Irán-barát milícia egyik objektumára - közölték amerikai illetékesek a Reuters hírügynökséggel.

A hírügynökség szerint ez a múlt héten Irakban amerikai célpontok ellen végrehajtott rakétatámadás miatti válaszcsapás volt, a támadást Joe Biden amerikai elnök hagyta jóvá - írja az MTI a Reuters információra alapozva. A védelmi minisztérium egyelőre hivatalosan nem erősítette meg az értesülést.

A brit székhelyű, Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) péntek hajnalban arról számolt be, hogy az iraki határ közelében végrehajtott csapásban három, lőszert szállító teherautó semmisült meg, és legkevesebb 17 ember meghalt. Mindannyian a Hasd as-Saabi tagjai voltak, amely egy Iránnal szövetséges, iraki félkatonai szervezet.

Február 15-én az észak-iraki Erbílben található amerikai bázist érte rakétatámadás, amelyben egy nem amerikai szerződéses biztonsági ember meghalt, több amerikai pedig megsérült. Pár nappal később Bagdad közelében is rakétatámadás ért egy bázist, ahol amerikaiak is állomásoznak.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó | MTI/EPA/Makszim Sipenkov)