Irán-barát milíciára mért csapást az Egyesült Államok Szíriában

Az iraki határ közelében végrehajtott csapásban három, lőszert szállító teherautó semmisült meg, és legkevesebb 17 ember meghalt.

2021. február 26., 05:55

Szerző:

Légicsapást hajtott végre csütörtökön az Egyesült Államok Szíriában egy Irán-barát milícia egyik objektumára - közölték amerikai illetékesek a Reuters hírügynökséggel.

A hírügynökség szerint ez a múlt héten Irakban amerikai célpontok ellen végrehajtott rakétatámadás miatti válaszcsapás volt, a támadást Joe Biden amerikai elnök hagyta jóvá - írja az MTI a Reuters információra alapozva. A védelmi minisztérium egyelőre hivatalosan nem erősítette meg az értesülést.

A brit székhelyű, Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) péntek hajnalban arról számolt be, hogy az iraki határ közelében végrehajtott csapásban három, lőszert szállító teherautó semmisült meg, és legkevesebb 17 ember meghalt. Mindannyian a Hasd as-Saabi tagjai voltak, amely egy Iránnal szövetséges, iraki félkatonai szervezet.

Február 15-én az észak-iraki Erbílben található amerikai bázist érte rakétatámadás, amelyben egy nem amerikai szerződéses biztonsági ember meghalt, több amerikai pedig megsérült. Pár nappal később Bagdad közelében is rakétatámadás ért egy bázist, ahol amerikaiak is állomásoznak.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó | MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.