Ingyen tesztelik az óvodás és iskolás gyerekeket, valamint dolgozókat a XVIII. kerületben

Szaniszló Sándor, a városrész polgármestere az iskolanyitás előtti, vagyis a mostani hétvégére tervezi a programot.

2021. április 15., 16:28

Szerző:

Április 19-én, hétfőn újra látogathatóvá válnak az alsósok számára az általános iskolai intézmények, valamint az óvodások is visszatérhetnek az intézményekbe, Maruzsa Zoltán államtitkár az operatív törzs sajtótájékoztatóján tett kijelentései szerint azonban ez nem lesz kötelező.

Annak érdekében, hogy ez minél biztonságosabb legyen, a XVIII. kerület ingyenes tesztelést szervez az óvodába járó gyerekeknek, az ott dolgozóknak, illetve a tanulók és iskolai dolgozók számára – írja a Telex.

Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere csütörtökön jelentette be a Facebook-oldalán, hogy a jelentkezést április 16. éjfélig tartják fenn, április 17-én pedig már az A–K-val, április 18-án pedig az L–ZS-vel kezdődő vezetéknevű résztvevőket várják majd. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: Dimény András)

Az ukrán-magyar határszakaszon 4072-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3702-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a konstruktív tartózkodás intézményét alkalmazza a kérdésben  jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.