Ingyen kapta meg Esztergom belvárosát a kormányközeli MCC Feszt

Egy polgármesteri rendelet adott erre lehetőséget.

2021. szeptember 23., 18:56

Szerző:

Hernádi Ádám, Esztergom fideszes polgármestere a járványhelyzet miatti különleges jogrendet kihasználva egymaga hozott egy olyan rendeletet, amivel az esztergomi belváros jelentős részét közterület-használati díj kifizetése nélkül lehetett kérelmezni – írta meg a Szabad Európa.

Az MCC Fesztet szervező Moonlight Event Kft. hat–tíz napra kért engedélyt, nyolc helyszínen összesen tizenháromezer négyzetméternyi területre, amit „az esemény jellegére való tekintettel” ingyen igényeltek. Hernádi Ádám a „kulturális rendezvényre” egy hét elteltével pedig meg is adta a közterület-használati engedélyt, ingyen. A portál becslései szerint a lefoglalt területért mintegy 2,6 millió forintot kaphatott volna Esztergom. 

Várhatóan amúgy jövőre is Esztergom ad otthont az MCC Fesztnek. Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója ugyanis az Origónak arról beszélt, hogy a fesztivál hatalmas siker volt. Szalai azt is elmondta, hogy „nagyon jó együttműködés alakult ki Esztergom városával, így jövőre is itt rendeznék meg az MCC Fesztet”.

(Kiemelt kép: MCC Fesztivál első napja Forrás: mccfeszt.hu)