Indítványozták az inárcsi családsegítő leszúró férfi letartóztatását

2018. július 13., 11:21

Szerző:

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, akit az inárcsi emberöléssel gyanúsítanak – áll az ügyészségi közleményben.

Amint azt mi is megírtuk, szerda reggel egy férfi egy férfi késsel rontott be a Pest megyei Inárcs családsegítő hivatalába, kiabálni kezdett, aztán odament az ügyintézőhöz, és egy késsel megszúrta. A nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A nő három gyermek édesanyja volt.

Fotó: police.hu

A gyanúsítottnak anyagi problémái voltak, júliusban családjával együtt el kellett volna hagynia a házukat. Az inárcsi családsegítő asszony megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, azonban nem járt sikerrel.

A férfi szerda reggel tudta meg a nőtől a számára lesújtó hírt. Dühös lett, elővette a kését, nyakon szúrta a nőt, aki belehalt a sérülésbe. Ezután a férfi átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, és bejelentette, hogy mit tett.

A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmény minősített emberölésnek számít, büntetési tétele kimagasló, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is járhat. Ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani. Annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A főügyészség ezért kezdeményezte a férfi letartóztatását.

 

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt