Migránshisztériát okoztak Gödöllőn az indiai sportolók

Az atlétikai VB-re érkező, a városban megszálló indiai atléták a játszótér mellett készítettek TikTok videót rajongóiknak, a szülők azt hitték, a gyerekeiket fotózzák, és hívták a rendőrséget.

2023. augusztus 8., 15:55

Szerző:

A hotel menedzsmentjének kellett tisztáznia a helyzetet Gödöllő, miután az egyik helyi játszótéren a szülők fotózkodó indiai sportolókat jelentettek fel gyanús alakokként a rendőrségen. Az egyik helyi Facebook-csoportból származó, és a Telex által ismertetett beszámoló szerint több anyuka is arra lett figyelmes, hogy két nem magyarul beszélő, barna bőrű férfi a játszótéren a gyermekeiket fotózza a telefonok kameráival.

Mivel szót érteni közös nyelven nem tudtak, a bejegyzést író szülő feltételezte, hogy rossz szándékú bámészkodókról van szó, a Facebook bejegyzésben pedig közölte, az ügyben értesítette a rendőrséget is, helyben pedig a játszótéren kint lévő anyák és apák bírták távozásra a két fiút. A bejegyzéshez fűzött hozzászólásokban a helyiek azonnal bevándorló emberkereskedőknek nézték a két, fotón is bemutatott férfit, felháborodásuknak olyan kommentekben adtak hangot, mint

  • „Ők arab emberkereskedők, a rendőrség semmit nem ér!”
  • „Gyermekrablók. Megrendelésre csináljak gondolom.”
  • „Ha ez az én gyermekemmel történik, én biztos kifilézem mind a kettőt. Ui egy apuka”
  • „Patkány fidesz betelepíti a legális migránsokat.”

A helyzetet végül a gödöllői főtéren található szálloda menedzsere igyekezett tisztázni, ő azt írta, csupán az atlétikai VB alkalmából a szállóba érkező indiai sportolók nézelődtek a játszótéren:

„a két fiatalember Indiából érkezett az atlétikai vb-re, olimpiai és világbajnokok. A légynek sem ártanak és nagyon kedvesek”

– írta a menedzser. Az is kiderült, hogy a játszótér mellett, telefonjaikkal TikTok videókat készítettek nagy számú követőiknek.

A Telex az ügyben Gémesi Györgyöt, Gödöllő független polgármesterét is megkereste, aki az ügyre úgy reagált, a helyiek egyértelműen túlregálták az esetet, már csak azért is, mert a főtéri játszótér körös-körül be van kamerázva. Hozzátette, a saját városában készült fotót, a felháborodást tükröző szöveggel maga is megkapta, egy pécsi ismerősétől, a probléma felől érdeklődve. Gémesi hozzátette, a pánik részben érthetetlen, hiszen az agráregyetem miatt Gödöllőn 300-400 külföldi egyetemista is él, úgyhogy jelenlétükhöz a város lakói már hozzászokhattak.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: pixabay.com)