Ilyen autóval ment lángosozni Völner Pál

A vagyonzárral sújtott volt fideszes államtitkár nem gyalog ment lángosozni. 

2024. május 22., 10:39

Szerző:

Nem gyalog ment lángosozni a vagyonzárral sújtott Völner Pál – írja a 24.hu. A korrupcióval vádolt volt fideszes államtitkár korábban arra panaszkodott, hogy a családtagjainak az autóit – köztük a fia Porschéjét is – lefoglalták a hatóságok, pedig nekik semmi közük nincs a büntetőügyéhez. A 83 millió forint kenőpénz átvételével gyanúsított volt államtitkár családtagjait is sújtja a vagyonzár. Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrupcióval meggyanúsított Völner Pál volt igazságügyi államtitkárnál és családjánál fia autóját például az utcáról szállították el – írtunk róla korábban.  

Völner Pál egy Audi Q5-ös terepjáróval vitte lángosozni a családját Dunaalmásra

A 24.hu egyik olvasója fotózta le, amint a volt kormánypárti politikus egy prémium városi terepjáró volánja mögött megérkezik a Komárom-Esztergom vármegyei község vendéglátóhelyének parkolójába április végén. Mivel a Völner család több gépjárművét is lefoglalták, a lap rákérdezett a volt államtitkárnál, kinek a tulajdonában van az az Audi Q5-ös, amellyel április végén Dunaalmáson járt, illetve milyen jogcímen használja azt. A politikus jogi képviselője, Papp Gábor azt írta: „Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ügyfelem milyen családi programokon vesz részt, és ahhoz sem, hogy mivel közlekedik. A felvételek bizonyosan ügyfelem és családjának hozzájárulása nélkül készültek, amelynek a magyar jog szerint – egyelőre még – jogkövetkezményei vannak.” 

Völner Pál szabadlábon védekezhet

A Völner-Schadl perként elhíresült korrupciós botrány évekkel ezelőtt kezdődött és bővelkedik olyan fordulatokban, melyek miatt rendszeresen foglalkoztunk vele mi is. Érdemes az elején kezdeni a kissé szövevényessé váló ügy összefoglalását, mégpedig azzal a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökét 2021 novemberében vették őrizetbe és helyezték előzetes letartóztatásba korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt. Schadl és a neje aznap több millió forintnyi euró és dirham társaságában utazott volna Dubajba nyaralni. A rendőrök szerint viszont kapott egy fülest, és menekülni akart volna az országból, mivel az Egyesült Arab Emírségekkel Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye. Schadlt a helyszínen megbilincselték, előállították.

Az ügyészség 2022. október 24-én sajtóközleményben tudatta, hogy a Központi Nyomozó Ügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt vádiratot nyújtott be Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál – ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vagyon elleni bűncselekmény és pénzmosás ügyében folyó eljárás lényege, hogy Völner és Schadl egymás közt korrupciós kapcsolatot alakított ki 2018 májusát megelőzően, és a MBVK elnöke 2021 júliusáig 2-5 millió forintnak megfelelő összegekben fizetett ki összesen 83 millió forintnyi készpénzt az államtitkárnak.

(Kiemelt képünk forrása: Almási Lángos Facebook oldala)

11:25

Nem csak nálunk volt dupla választás, de minden összevetésben a magyarok költötték a legtöbbet politikai kampányra január óta. A főpolgármester-jelöltek közül a végül visszalépő Szentkirályi Alexandra költötte a legtöbbet. Döbbenetes pénzt költöttek a pártok, vagyis inkább a kormánypártok az online kampány során. Az ellenzék a fasorban sincs.