Így üzen az Egészségügyi Világszervezet a magyar lakosságnak

Bevetik a beszélő fejeket. 

2022. január 25., 12:37

Szerző:

„Szakemberek és hitelesség a COVID-19 elleni küzdelemben – a WHO magyarországi irodájának kampánya mindenek előtt arra hívja fel a figyelmet, hogy a COVID-19 erősen rávilágított a hiteles kommunikáció jelentőségére. A lakosság fizikai és mentális egészségét támogató tájékoztatásra hatalmas igény jelentkezett. A milliónyi – és nem ritkán ellentmondásos – hír között önmagában könnyen el lehet tévedni, a laikus ember nehezen különbözteti meg a hiteles információt az álhírektől, a tudományosan megalapozott tényeket az időről időre megjelenő megtévesztő információtól”

– áll a WHO Magyarországi Irodájának közleményben. Mint írják: évindító kampányuk kiemeli a szaktudás, a hiteles információforrás, valamint az egészségügy és a lakosság közötti bizalom jelentőségét. Az országos kampányban a WHO szakmai partnerei: az EMMI, az NNK, az ITM, valamint a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával közösségi közlekedési vállalatok vesznek részt.

A kampányban szereplő egészségügyi szakemberek: Dr. Palcsó Barnabás gyógyszerész, Prof. Dr. Széll Márta molekuláris biológus, Dr. Vajer Péter háziorvos és Vankó Annamária védőnő nap mint nap tapasztalják, hogy milyen előnyt jelent a tájékozottság és milyen károkat okoz a téves információ.

A WHO/ Europe és az UNICEF/ECARO szakemberei által fejlesztett alkalmazás, a HealthBuddy+ is bemutatásra kerül, amely a koronavírussal kapcsolatos alapvető kérdésekre ad választ – zárul a világszervezet magyar irodájának közleménye. 

(Kiemelt képünkön: Tedrosz Adhanom Gebrejeszus, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója. Fotó: COFFRINI / AFP)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.