Így köszöntötte a nyugdíjasokat Orbán Viktor az idősek világnapján

A miniszterelnök nyugdíjasoknak címzett facebook üzenetet posztolt az idősek világnapján.

2023. október 1., 11:26

Szerző:

Október elseje az idősek világnapja, erre vonatkozóan több politikus is üzent ma a hazai nyugdíjasoknak. A KDNP-nek még egy kis kampányolás is belefért: a kormány elkötelezett a nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzése iránt, hogy soha ne térhessen vissza az az időszak, amikor a baloldal hibás gazdaságpolitikája miatt elvették a 13. havi nyugdíjat is a szépkorúaktól – írta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője vasárnapi közleményében.

Nyitrai Zsolt a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben boldogságot, egészséget, hosszú életet kívánt az időseknek. A miniszterelnöki biztos egy fotót is megosztott, amelyen a nagymamájával együtt látható.

Orbán Viktor miniszterelnök egy rövid üzenettel rukkolt elő: "Az idősek számíthatnak ránk!" A poszt képén egy korábbi kijelentése olvasható, miszerint közel félhavi nyugdíj-kiegészítést kapnak az idősek. Ez egy kis túlzás, hiszen már kiderült, hogy 37 százalékának megfelelő pluszpénzt visz a postás novemberben az időseknek. 

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldala)