„Igazi fasiszták” – Bencsik orosz tévéstábnak gyalázta az ukránokat, oroszul

Bencsik András még a Kádár-rendszerben elsajátított szovjet-orosz nyelvtudásának vette jó hasznát, így eredeti nyelven gyalázhatta az ukránokat egy orosz propagandatévének adott nyilatkozatában. 

2023. április 29., 13:03

Szerző:

A Russia Today nevű propagandatévének adott orosz nyelven interjút Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője. Bencsik András, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy az orosz-ukrán háborúban az oroszoknak drukkol, lefasisztázta az ukránokat – számol be a történtekről a 444.hu.

Továbbá kijelentette, hogy nem érti, miért akarja felvenni az Európai Unió a közösségébe Ukrajnát.

„Ukrajnában törvénytelenség uralkodik ott, se a kormány, se az állam nem működik, igazi fasiszták” – jelentette ki Bencsik András.

A Demokrata főszerkesztője ezután bemutatta a Nagy-Magyarországot, Kárpátaljával együtt. A riport arról is beszámol, hogy a magyar társadalmat aktívan foglalkoztatja a revízió gondolata. Többször is kiemelték, hogy a mai magyar állam határai nem azonosak a történelmi Magyarország határaival.

A stáb megszólaltatott egy orosz kötődésű, a nyelvet beszélő üzletembert is, aki elmondja, hogy a szankciók igazából az EU-nak és így a magyar gazdaságnak ártanak.

A riporter többek között azzal is összegezte a hallottakat, hogy a magyar kormány lépéseit akár oroszpártinak is lehetne nevezni, de „valójában ez csak a józan ész politikája”.

(Kiemelt kép: a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Bencsik András, a Magyar Demokrata hetilap főszerkesztője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI)