Időutazásra készülnek Mezőhegyesen

A békési település legújabb turisztikai fejlesztése háromszáz évvel repíti vissza a látogatókat az időben,

2023. november 23., 07:05

Szerző:

Százmillió forintos turisztikai fejlesztés kezdődik a Békés vármegyei Mezőhegyesen. Az önkormányzat tervei szerint az ide látogatók 18. századi hangulatba léphetnek vissza egy városi séta alkalmával a fejlesztés eredményeként.

Közleményükben arról tájékoztattak, hogy a forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a projekt célja Mezőhegyes épített örökségének komplex turisztikai csomagként történő bemutatása, amelynek segítségével a mintegy 4500 lakosú, méneséről ismert dél-békési város egésze is megismerhetővé válik – írták.

A jövő év végéig felújítják a Bazár épületét, ahol egy 30 négyzetméteres turisztikai kiállítóteret hoznak létre. A Petőfi sétányt rózsalugasos szabadtéri kiállítótérré alakítják át, ahol szemléltető és bemutató táblákon turisztikai információkat tesznek közzé. A megújult sétány a műemlék vasútállomást és a szintén műemlék Centrál Éttermet köti majd össze.

Az örökségvédelmi létesítmények felújításával a városban folyamatosan megújuló műemléki épületek állagmegóvása tovább folytatódik – írták.

(Kép: A mezőhegyesi ménesbirtok. Forrás: Wikipiedia)