Eljött az augusztus 20-i lezárások ideje

Mutatjuk, merre lesznek lezárások az augusztus 20-i ünnepségek miatt. 

2024. augusztus 19., 09:25

Szerző:

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n arról tájékoztatott, lezárásra kell készülni egyebek mellett a budai és a pesti alsó rakpartokon, az Alkotmány utcában, a budavári Tárnok utcában a Dísz tér és Szentháromság tér között, a Várkert rakparton és a Kós Károly sétányon.

Már hétfőn kezdődnek a lezárások

Hétfőtől nem járható a Műegyetem rakpart és a Budafoki út egy-egy szakasza sem, a Szent Gellért tér a Budafoki út felé, estétől pedig Széchenyi rakpart a Kossuth tértől a Széchenyi térig.

Augusztus 20-án, kedden időszakosan lezárják a Szent István teret, a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Széchenyi térig és a Széchenyi teret körben, este pedig, a tűzijáték idején az intézkedés érinti a már lezárt Lánchídon és Szabadság hídon kívül a Margit hidat és az Erzsébet hidat is, továbbá több rakparti szakaszt és a Margitsziget meghatározott részét.

Mindemellett a körmenet miatt szakaszosan és időszakosan lezárják a Szent István tér – Zrínyi utca – Október 6. utca – József Attila utca – Széchenyi tér – Zrínyi utca – Szent István tér útvonalat, továbbá a Szent István tér – Zrínyi utca – Október 6. utca – József Attila utca – Széchenyi tér – Akadémia utca – Arany János utca – Sas utca – Szent István tér útvonalat is.

Debrecenben is lezárásokra kell számítani a Virágkarnevál ideje alatt

A Debreceni Virágkarnevál és kísérő rendezvényeinek zavartalan lebonyolítása érdekében a közlekedők ideiglenes forgalomkorlátozásra számíthatnak augusztus 20-án – előreláthatólag a karneváli menet elhaladásáig – alábbi helyeken és időpontokban:

6 óra 30 perctől 12 óráig a Petőfi téren, az Erzsébet utcától a Holló János utcáig minden jármű forgalma tilos.


7 órától 12 óráig a Piac utcán, a Holló János utcától a Szent Anna utcáig minden jármű forgalma tilos.


7 órától 12 óráig a Szent Anna utca, a Piac utca – Sumen utca közötti szakaszán, a Miklós utca, Piac utca – Antall József utca közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos.


7 órától 12 óráig az Arany János utca, Piac utca – Antall József utca közötti szakaszán, a Kossuth utca, Sas utca – Piac utca közötti szakaszán, valamint a Széchenyi utca, Piac utca - Nyugati utca közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos.

7 órától éjfélig a Kossuth tértől a Hatvan utcán a Bethlen utcáig, valamint az Arany Bika mögött található parkolóba vezető úton minden jármű forgalma tilos.


7 órától éjfélig a Déri tér szervizútján, a Múzeum utcától a Perényi utcáig, valamint a Füvészkert utcán – külön engedéllyel rendelkezők kivételével – minden jármű forgalma tilos.


7 órától 12 óra 30 percig a Bethlen utcától a Hunyadi utcáig minden jármű forgalma tilos. A Hunyadi utcán, a Péterfia utcától a Bethlen utcáig, a Mester utcán, a Csemete utcától a Bethlen utcáig, a Honvéd utcán, a Bethlen utcától a Péterfia utcáig és a Viola utcáig, a Bethlen utcán, a Hunyadi utcától a Honvéd utcáig minden jármű forgalma tilos.


7 órától 12 óra 30 percig a Hunyadi utcán, a Péterfia utcától a Bethlen utcáig minden jármű forgalma tilos.


7 órától 13 óráig az Egyetem sugárúton minden jármű forgalma tilos.


7 órától 13 óráig a Bethlen utca, Hunyadi utca és Honvéd utca, valamint az Egyetem sugárút, Honvéd utca és Füredi utca közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos. A Füredi úton, a Nádor utca – Egyetem sugárút, Bem tér – Egyetem sugárút közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos.


7 órától 13 óráig az Ibolya utca, Bethlen utca és Libakert utca közötti szakaszán, a Thomas Mann utca Interspar bejáró és Egyetem sugárút közötti szakaszán, a Komlóssy utcán minden jármű forgalma tilos. A tiltott helyen csak a külön engedéllyel rendelkezők és ott lakók járművei közlekedhetnek.


8 órától 13 óráig a Nagyerdei körút, Simonyi utca és Egyetem tér közötti szakasza le lesz zárva. A villamos közlekedés korlátozva lesz, míg a gyalogos forgalom korlátozására nem kerül sor.


7 órától 13 óráig a Dóczi József utca, Békéssy Béla utca – Egyetem tér közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos, kivéve az engedéllyel rendelkezőket. Az egyetem területéről a kihaladás az 1-es számú kapun át, a Békéssy Béla utca irányába lehetséges. A gyalogos forgalom korlátozására a Dóczy József utca, Martonfalvi utca kereszteződésétől a Dóczy József utca, Komlóssy utca kereszteződése között kerül sor.
8 óra 30 perctől 13 óráig a Nagyerdei körút, Pallagi út és Egyetem tér közötti szakaszát lezárják.


8 óra 30 perctől 13 óráig a Pallagi út és a Nagyerdei körút kereszteződését szintén lezárják. Ezen időszakban a villamos közlekedése is korlátozva lesz, míg a gyalogos forgalom korlátozására nem kerül sor.


augusztus 19-én 22 órától másnap 23 óráig, a Nagyerdei körút, Pallagi út és Ady Endre sugárút szakaszán minden jármű forgalma tilos. A lezárt területen csak a külön engedéllyel rendelkező járművek várakozhatnak, illetve közlekedhetnek. A gyalogos forgalom korlátozására nem kerül sor. A DKV Zrt. közösségi közlekedést szolgáló járművei augusztus 19-én üzemzárásig az útszakaszon áthaladhatnak.

Augusztus 20-án éjszaka, a karneváli menetet érintő útlezárások:

19 órától 22 óra 30 percig a Petőfi téren, az Erzsébet utcától a Holló János utcáig minden jármű forgalma tilos.


19 órától 22 óra 30 percig a Piac utcán, a Holló János utcától a Szent Anna utcáig minden jármű forgalma tilos.


19 órától 22 óra 30 percig a Szent Anna utca, a Piac utca – Sumen utca közötti szakaszán, a Miklós utca Piac utca – Antall József utca közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos.


19 órától 22 óra 30 percig az Arany János utca, Piac utca - Antall József utca közötti szakaszán, a Kossuth utca, Sas utca - Piac utca közötti szakaszán, valamint a Széchenyi utca Piac utca - Nyugati utca közötti szakaszán minden jármű forgalma tilos.


21 óra 30 perctől éjfélig a Hunyadi utcán, a Bethlen utcától a Kálvin térig a buszsávban minden jármű forgalma tilos.


A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP)