Idősotthonba került Kovács László volt külügyminiszter

A veterán MSZP-s politikus 2014-ben már semmilyen politikai posztért nem indult.

2021. március 31., 10:21

Szerző:

Egy fővárosi idősek otthonában lakik Kovács László, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) alapító tagja, a Horn-, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányok volt külügyminisztere, az Európai Bizottság korábbi adó- és vámügyi biztosa – írta a Blikk.

Kovács László megerősítette a lapot abban, hogy a hír igaz, de a költözésének körülményeiről nem árult el részleteket.

A Blikk szerint a volt politikus otthona a főváros egy csendes, nyugodt, zöldövezeti részén fekszik. A pártelnök kiemelt ellátásban részesül, az intézmény vezetői és a személyzet lesik minden kívánságát – írta a lap, hozzátéve: egy egyágyas, fürdőszobás apartman az övé, ahol szinte szállodai körülmények között élhet: a liftes épületnek csodálatos, ősfás parkja van, napi háromszori étkezést biztosítanak számára, takarítják a szobáját, mosnak, vasalnak rá, de igény szerint be is vásárolnak neki.

Az intézmény tájékoztatója szerint több millió forintot kell fizetni itt egy lakásért, és ehhez jön még havonta körülbelül 160 ezer forint térítési költség – írták. Emellett egyéb szolgáltatásokhoz is hozzájuthat a bentlakó, de ez a Blikk szerint már pluszpénzbe kerül. Az egyéb szolgáltatások közé tartozik a fodrászat, a manikűr, pedikűr és a kozmetika.

Kovács László 2014-ben már semmilyen politikai posztért nem indult, legutóbbi, az Indexnek adott interjújában azt mondta, olykor még kikérik a tanácsát a pártban, de úgy látja, ennek sok foganatja nincs.

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

2024. április 25., 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.