Perzselő hőség és viharok várnak ránk

Csütörtök délután északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható zápor, zivatar, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet.

2022. június 15., 18:27

Szerző:

Az Alföld legnagyobb részén késő estig még száraz marad az idő. A légmozgás reggelig mérsékelt marad, majd csütörtökön eleinte a déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk lökések. Zivatar környezetében erős, viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a hidegre érzékeny tájakon ennél több fokkal hűvösebb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 32 fok között alakul.

(Kiemelt kép: Tűzoltók távolítanak el egy viharban kidőlt fát a Zala megyei Sormás és Szepetnek közötti útról, Sormás közelében 2022. június 13-án. MTI/Varga György)

2022. július 2., 16:05

Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.