Időjárás – Vasárnap legalább pár órára kisüt a nap

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. 

2024. április 20., 16:40

Szerző:

Marad a hűvös időjárás, túlnyomóan közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, legalább pár órára szinte mindenhol, a Nyugat-Dunántúlon több órára kisüt a nap. Ott lesz a legkisebb a csapadék esélye, másutt elszórtan –nagyobb számban a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában– valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, északi szelet az Észak-Dunántúlon és az északkeleti tájakon erős, néhol viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, az északnyugati tájakon lesz a leghűvösebb idő – írja a met.hu.

Vasárnap nyugaton kell szárazabb, naposabb időre készülni. Máshol erősen felhős, borult lesz az ég, a Dunától keletre többfelé előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Élénk, erős, helyenként a Dunántúlon és néhol északkeleten viharos lesz az északias szél. Hajnalban a derültebb, szélcsendesebb helyenken ismét kialakulhat gyenge fagy. Napközben 10-17 fokot mérhetünk, délkeleten és keleten lesz melegebb.

Hétfőn a gomolyfelhős idő mellett hosszabb-rövidebb időre sok helyen kisüthet a nap. Eső, zápor, néhol zivatar főként keleten, északkeleten alakulhat ki. A Dunántúlon és keleten délelőtt még élénk, erős lesz az északias szél. Hajnalban 1-6, napközben 7-14 fok valószínű – írja az Időkép

Kedden ismét erősen felhős, borongós idő várható. Többfelé várható eső, zápor. A keleti-északkeleti szél sokfelé élénk, helyenként erős lehet. A csúcshőmérséklet 10-18 fok között alakul. Szerdára is csapadékos időjárás körvonalazódik esővel, záporokkal, zivatarral. Többfelé erős, északnyugaton viharos lesz a nyugati, északnyugati szél. Délután 10-17 fokra van kilátás.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)