Napközben lassan feloszlik a köd

A keddi dőjárás.

2023. november 7., 07:24

Szerző:

A köd, rétegfelhőzet ritkul, zsugorodik, de az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a főváros térségében felhős, párás, helyenként ködös maradhat az idő. Északon, északnyugaton a párásság megszűnése után naposabb idő valószínű, a déli országrészben több lesz a felhő. A nap első felében helyenként, majd főként délutántól egyre több helyen lehet eső, zápor, sőt zivatar is kialakulhat. Az Észak-Alföldön kevés helyen megélénkül a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, azonban a tartósan borult, párás, ködös részeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a nap első felében még meleg-, majd egyre inkább hidegfronti hatás lesz a meghatározó, így sok frontérzékenynél tapasztalható lehet fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

(Kép forrása: Pexels.com)

Az Európai Bizottság kritikus hangvételű bírálatot fogalmazott meg amiatt, hogy a Budapestre vonatkozó pályázati kiírások késnek, egyértelműen diszkrimiálva az itt élőket. A kormány arra hivatkozva nem írta ki a pályázatokat, hogy a Magyarország számára folyosított uniós támogatás egy része zárolva van, a Bizottság szerint nem ez a valódi ok.