Napról napra melegebb lesz

Európa nagy részén száraz, meleg, napos idő lesz. Nálunk sem lesz másképp.

2022. július 18., 18:53

Szerző:

Európa legnagyobb részén egy anticiklon terül el, melynek köszönhetően szinte mindenütt napos, száraz idő a jellemző. A hőmérsékleti maximumok általában 27 és 38 fok között alakulnak Közép- és Nyugat-Európában. 41 fok feletti értékeket csak néhol, az Ibériai-félszigeten mérnek.

A Kárpát-medence időjárását is az említett anticiklon fogja meghatározni, mely további melegedést eredményez a hét további napjaiban.

Hajnalig csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. Kedden is túlnyomóan napos időre lehet számítani, a keleti országrészben kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal alacsonyabb, míg a belterületeken, vízpartoknál magasabb értékeket is mérhetnek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 30 és 35 fok között várható.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy nő padon ül a balatonfüredi Tagore sétányon a napsütésben. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében vezet be új intézkedéseket ősztől a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a nyári táborokhoz kapcsolódó szülői panaszok miatt.