Akár 10 fok is lehet csütörtökön – és még a nap is előbukkanhat

Este és éjszaka a nyugati-délnyugati tájakon és északkeleten még kitart a borult, párás, ködös idő, sőt ezekben az országrészekben még terjeszkedhet is a rétegfelhőzet. Másutt az erősen felhős időszakok mellett adott pontban akár hosszabb időre is kiderülhet az ég – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb időjárás-jelentéséből.

2023. december 20., 16:33

Szerző:

A borult tájakon szitálás, ónos szitálás továbbra is lehet, másutt csak elvétve lehet gyenge eső.

Csütörtökön a köd és rétegfelhőzet ugyan megszűnik, ennek ellenére jellemzően erősen felhős vagy borult ég várható, reggel süthet ki rövidebb időre a nap a nem rétegfelhőzettel borított tájakon. 

Estig csak az északi határnál lehet gyenge eső, néhol havas eső, estétől észak felől már több helyen valószínű csapadék. Döntően eső, az Északi-középhegységben néhol havas eső is lehet. Szerdán és éjjel az északnyugati szelet kísérhetik élénk széllökések az ország északnyugati-délkeleti tengelyében. Csütörtökön a délnyugatira forduló szél napközben mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +2 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 2 és 10 fok között alakul.

(Fotó: Erik Mclean/PExels)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.