Álcázott hidegfront borítja be az országot

Szerdán egy álcázott hidegfront hoz változást időjárásunkban, de igazán majd csak ezután válik változékonnyá. Ugyanis frontok sora okoz több hullámban csapadékot, de az, hogy ennek milyen lesz a halmazállapota, abban jelentős a bizonytalanság.

2023. december 20., 09:11

Szerző:

A várható időjárás az ország területén szerda éjfélig: szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, mely előtt a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap – olvasható a met.hu prognózisában.

Ugyanakkor az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű. A frontfelhőzetből az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás.

Az északnyugati szél élénk, főként a középső országrészben erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Kiemelt kép illusztráció. Fotó: Christoph Reichwein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.