A Dunántúlon elfelejthetik a napot pénteken

A Dunántúlon pénteken továbbra is jobbára erősen felhős égre van kilátás számottevő csapadék nélkül, míg a Dunától keletre derült lesz az éjszaka.

2024. október 17., 17:02

Szerző:

Hajnalban keleten foltokban köd képződhet. A keleti, délkeleti szél nagyjából a Győr-Szeged vonal szélesebb körzetében élénk marad. Kora reggelre általában -3 és +5 fok közé hűl le a levegő, de a felhős Dunántúlon többnyire 6, 9 fok lesz a minimum – derül ki a met.hu előrejelzséből.

Dunántúlon - ezen belül is különösen a Nyugat-Dunántúlon - többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Délnyugaton a déli óráktól kisebb eső előfordulhat. Ezzel szemben a Dunától keletre szinte zavartalan napsütés várható. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. Délutánra általában 12 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Az Időkép előrejelzése szerint Szombaton keleten, északkeleten számíthatunk zavartalan napsütésre, máshol elsősorban fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. Csapadék sehol sem várható. A többfelé élénk keleti, délkeleti szélben délutánra 13 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap és hétfőn országszerte napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Helyenként még élénk lesz a légmozgás. Hajnalonként -2, +6 fokig hűl le a levegő, a legmagasabb hőmérséklet vasárnap 13 és 18, hétfőn 14 és 19 fok között alakul.