Meleg tavaszi nap várható itt-ott jégesővel

A hőmérsékletre nem lesz panasz, de holnap még előfordulhatnak helyenként záporok, zivatarok. Ezt követően vasárnapig viszont nem valószínű csapadék, napos, gomolyfelhős időben lesz részünk.

2023. április 20., 08:12

Szerző:

Gomolyfelhős idő várható általában többórás napsütéssel. Helyenként – legnagyobb eséllyel az északkeleti részeken – zápor, néhol zivatar alakulhat ki – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Az északias szél a Dunától keletre élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul. Késő estére 8, 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök napközben elsősorban az Alföld középső és északkeleti részén labilizálódik némiképp a légkör, és alakulhat ki néhol zivatar. Az esetleges erősebb gócokat intenzív csapadékhullás, szélerősödés és kisebb méretű jégeső (< 1 cm jégátmérő) kísérheti. Az esti órákra mindenütt lecsengenek a zivatarok.

(Kiemelt képünk: Nárciszok a kaposvári Nárciszünnepen a Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont parkjában 2023. április 1-jén. Fotó: MTI/Katona Tibor)

16:38

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.