Gyorsan élvezze ki az elviselhető időt – közeleg az újabb hőhullám

Folytatásban tartósabb lehet a hőség – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

2022. június 21., 15:10

Szerző:

Mint írják: kedd késő délután, éjszaka mutatóba jöhet majd némi csapadék, illetve szerda estétől is kiadósabb öntözés lehet nyugaton, délnyugaton, utána viszont főként egy magassági gerinc alakítja időjárásunkat. Meleg légtömeg érkezik a magasban, így emelkedni kezd a hőmérséklet.
 
A szokásos hőmérséklet anomália előrejelzésen is látszik, hogy melegebb periódus vár ránk, amelyet a valószínűségi előrejelzések is alátámasztanak.
 
A csúcshőmérsékletek ugyan nem tűnnek (annyira) borzalmasnak, de éjszaka egyre kevésbé tud lehűlni a levegő, így sokkal megterhelőbbnek néz ki ez az időszak – közölte a szolgálat, végül hozzátették:
 
Szellőztessünk a következő napokban amennyit csak tudunk!

(Kutya hűsíti magát egy szökőkút vizében a kánikulában a budapesti Szabadság téren 2020. augusztus 9-én. MTI/Mohai Balázs)

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.