Időjárás: Marad a kellemes idő

Csak kevés helyen lehet eső a csütörtöki időjárás előrejelzés szerint. 

2024. július 3., 17:20

Szerző:

A HungaroMet jelentése szerint szerda este a gomolyfelhők fokozatosan összeesnek és éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet. Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Zápor néhol előfordulhat, nagyobb eséllyel a Duna vonalától keletre, illetve az Alpokalja térségében számíthatunk rájuk. 

Az északnyugati, északi szelet élénk, csütörtökön az Északnyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17 fok között várható, a hidegre hajlamos, szélcsendes tájakon lesz hűvösebb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyrészt 25 és 28 fok között várható.

Így alakul az időjárás a kontinensen

Kontinensünk nagyobb részének időjárását ciklonok teszik mozgalmassá, csapadékossá. A hazánkon is átvonuló markáns lehűlést eredményező hullámzó hidegfront már Kelet-Európa felett jár. A front mentén továbbra is többfelé esik az eső, záporokról, zivatarokról is érkezik jelentés, lokálisan a 40-50 mm feletti csapadékösszegek is előfordulnak. A front előterében még tombol a nyár, a maximum mindenütt 30, Ukrajnában, illetve délebbre egész nagy területen 35 fok felett alakul.

A front mögött 20 fok köré esett vissza a csúcsérték, és az éjszakák is hűvösebbre fordultak. Az említett frontálzóna mögött nyugat felől újabb frontok érkeznek, ám ezek gyengébbek, főként felhőzet-növekedést és gyengébb csapadékot okoznak, zivatar csak kevés helyen fordul elő. A Kárpát-medencében is marad az ilyenkor szokásosnál kissé hűvösebb idő, csütörtökön már sok napsütéssel.

(Képünk illusztráció, forrás: Pixabay)

Noha egyesek számára úgy tűnhet, hogy Orbán Viktor békemissziót folytat, a miniszterelnök spontán utazásaival nem okoz osztatlan sikert a diplomácia világában.