Idén is kitűzik a szivárványos lobogót a budapesti Városházára

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon osztotta meg, hogy a Pride alkalmából idén is kiteszik a szivárványszínű zászlót.

2023. június 16., 13:19

Szerző:

Szerinte Budapest elfogadó és szabad város, minden egyes polgárára büszke, ezért nem is kérdés, hogy a 28. Pride alkalmából kitűzik az azt jelképező zászlót. 

„Magától értetődő tehát, hogy idén is kitűzzük a szivárványos zászlót a Városházára. Magától értetődő, mint két ember szerelme. Magától értetődő, hogy Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar. Magától értetődő, hogy a Pride örömünnep, a szeretet ünnepe, a szabadság ünnepe” 

– írja a főpolgármester.

Szerinte sokan a félelemre és a gyűlületre építik a politikájukat, de a nagyvárosok erre rezisztensebbek, így Budapesten sem működik. 

„De Budapest ma az emberi történetek sokasága. Pontosan úgy, ahogy Ferenc pápa mondta erről a városról: az egység nem egyformaságot jelent, hanem egyediséget” – teszi hozzá Karácsony.

(Kiemelt képünk: Szivárványos és székely zászló a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal (Városháza) bejárata felett 2021. június 30-án. Fotó: Pozsonyi Roland/168.hu)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.