HVG: Rogán feleségének másik földvásárlását is elkaszálta a kormányhivatal

Méghozzá formai és tartalmi hibákra hivatkozva. A három településen és 11 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 80 hektárnyi ingatlanra szintén a Budapest Banktól vettek volna fel hitelt. 

2021. február 25., 17:02

Szerző:

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal formai és tartalmi hibákra hivatkozva elutasította annak az adásvételi szerződésnek a bejegyzését is, amelyet 1000 hektáros, 1,6 milliárdos ügylet után, decemberi házasságkötésük előtt pár héttel kötött Rogán Antal felesége, illetve szülei és két, nyíregyházi üzlettársuk – tudta meg a hvg.hu.

A három településen és 11 helyrajzi számon nyilvántartott összesen 80 hektárnyi ingatlant egy magyar magánszemélytől vették volna meg. A szerződés kondíciói azonban kísértetiesen hasonlítanak a fent említett ügyletéire: a vételár 95 százalékát itt is a Budapest Banktól kapott kölcsönből tervezték fedezni. Vagyis a mintegy 101 millió forintos vételárból csupán 5 milliót kellett volna kifizetniük, a többit ugyancsak a Budapest Banktól vették volna föl.

A hvg.hu elérte a szerződéseket szövegező ügyvédek egyikét. Mustos Lajos szerint az 1000 hektáros ügyletet formai okok miatt utasította el a kormányhivatal, ő maga pedig állítása szerint nem követett el hibát a szövegezésben. Hogy ügyfelei terveznek-e új szerződést kötni az 1,6 milliárdos ügylet kapcsán, arról az ügyvéd nem akart beszélni.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)