Hunvald Györgyöt indítja Erzsébetvárosban az MSZP

2019. február 3., 14:54

Szerző:

Hunvald György indul az MSZP színeiben Erzsébetvárosban az őszi önkormányzati választáson a polgármesteri székért – vette észre a hírt a Mérce Gulyás Márton most indult vlogja, a hetiWTF első részében. 

A videóban Gulyás az MSZP VII. kerületi pártirodájában néhány szót vált a pártiroda munkatársaival, majd szóba kerül az őszi önkormányzati választás is:

– És ki lesz akkor a polgármesterjelölt?

– Ősszel? Gyuri.

– Igen? Hunvald György?

– Indul, igen.

Majd a következő snittben arról is beszélnek az iroda dolgozói, hogy a VII. kerületi MSZP egységesen Hunvald György mögött áll, egyikük szerint „ezt már egyébként a taggyűlés is megszavazta”.

A hír kapcsán a 444 megkérdezte a kerületi MSZP-s pártszervezet, ahol sem megerősteni, sem megcáfolni nem kívánták Hunvald indítását. Maga az érintett annyit üzent: „Ez a kérdés nem aktuális.” 

Hunvaldot, aki 2002-2010 között már volt Erzsébetváros polgármestere, 2009-ben előzetes letartóztatásba helyezték hűtlen kezelés vádjával. Ellene korábban két jogerős ítélet született: 2014-ben a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt. 2015-ben pedig a Szegedi Ítélőtábla jogerősen két és fél év börtönt szabott ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés. Az utóbbit a Kúria formai okokból hatályon kívül helyezte. mivel egyesíteni kellett volna az ellene zajló büntetőeljárásokat. 2016-ban aztán újrakezdődött a pere. 

Hunvaldot egyébként más ügyekben felmentették, börtönbe pedig nem kellett vonulnia, mivel több időt töltött előzetes letartóztatásban, mint amennyire végül elítélték. 

2021. március 9., 12:38

A jár­őrök főként ukrán, bol­gár, román, lát­ha­tó­an túl­sú­lyos járműsze­rel­vé­nye­ket állí­tot­tak meg, s 20 és 50 euró közöt­ti össze­gért a szük­sé­ges intéz­ke­dé­sek meg­té­te­le nél­kül továbbenged­ték őket.