Útban volt a hullaház a Tiborcz-szállodának, elbontották

Lebontották a sárvári kórház hullaházát, hogy utat építhessenek a Tibocz István és Scheer Sándor érdekeltségébe tartozó luxushotelhez.

2024. január 23., 12:02

Szerző:

Azt egyelőre nem tudni, hogy a sárvári kórház lebontott hullaházát vissza fogják-e építeni. Utat építettek a szállodához, és a hullaház útban volt – számol be róla az RTL:

A Tiborcz István és Scheer Sándor érdekeltségébe tartozó sárvári hotelhez eredetileg nem tartozott út, ezért az útben lévő sárvári kórház hullaházát lebontották, hogy megépülhessen a szállodához vezető aszfaltcsík. Tompos Márton, a a Momentum politikusa a Facebookon adott hírt az esetről.

Mint írja, a projektet 2,5 milliárd forinttal „támogatták” a magyar adófizetők. A képviselő kikérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől (MNV) az adatokat, hogy kiderüljön, pontosan mennyi pénzt fizetett a kivitelező a magyar államnak az út megépítéséért.

A szerződés alapján csupán egy 10,5 millió forintos összeg szerepel, ami alapján kiszámítható, hogy 4600 forintba került egy négyzetméternyi út. Tompos Márton kikéri a szerződést is, hogy kiderüljön, tartalmaz-e olyan kikötést a megállapodás, hogy a hullaházat visszaépítik.

Nem ez az első luxusingatlan biznisze Tiborcznak, bár ez az első, ahol hullaházat bontatott

Amint arról korábban a 168.hu beszámolt, a miniszeterelnök veje 343 milliárdnyi segítséget kapott, hogy megálljon a saját lábán. A Válasz Online korábban 36 olyan ingatlanfejlesztési projektet szedett össze, amely a Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető. A luxusingatlan bizniszekről közzétett listából az alacsonyabb kategóriájú hoteleket ki is vették.

A listában van gyógyfürdő, pláza, kastély, palota, hotel, golfklub, volt gyermekkórház épület, irodaház, borház és egy spanyolországi hotel is, íme:

1. Hotel Dorothea; Budapest V., Dorottya utca 2. – 40,14 milliárd forintos Mészáros-kölcsönnel.

2. Sofitel Budapest Chain Bridge és a volt Malév-székház; Budapest V., Széchenyi István tér 2. 

3. D8 Hotel; Budapest V., Dorottya utca 8. – 7,1 milliárd forintnyi Mészáros-kölcsönnel.

4. Verno House, Budapest V., Október 6. utca 26. – 5,5 milliárd forintnyi Mészáros-kölcsönnel.

5. Adria-palota; Budapest V., Zoltán utca 18. (felújítva, a fejlesztés szünetel) – 4,53 milliárd forintos Mészáros-kölcsönnel.

6. Dürer Park; Budapest XIV., Ajtósi Dürer sor 19-21. (építés alatt).

7. Az egykori Magyar Királyi Államvasutak igazgatóságának épületegyüttese; Budapest VI., Andrássy út 73-75. és Izabella utca 51. (fejlesztés előtt).

8. Sváb-palota; Budapest VI., Andrássy út 21. (fejlesztés előtt).

9. Green House irodaház; Budapest XIII., Kassák Lajos utca 19-25.

10. V17 irodaház; Budapest XIII., Váci út 17.

11. Shopmark (korábban Europark) bevásárlóközpont; Budapest XIX., Üllői út 201.

12. Hotel Gellért Gyógyszálló; Budapest XI., Szent Gellért tér 2. (felújítás előtt) – az állami MFB 10,4 milliárd forintos hitelével.

13. Az Infopark A, E és G jelű irodaépületei; Budapest XI., Neumann János utca, Magyar Tudósok Körútja.

14. BudaPart/Kopaszi-gát; Budapest XI., Dombóvári út, Budafoki út, Hengermalom utca (részben még fejlesztés alatt) – az állami MFB 16,2 milliárd forintos kölcsönével, illetve 51,5 milliárd forintnyi Mészáros- és OTP-hitellel.

15. Alkotás Point irodaház; Budapest XII., Alkotás utca 50.

16. Botaniq Budai Klub; Budapest XII., Költő utca 30. (hamarosan átadják) – 1,4 milliárd forintos Mészáros-kölcsönnel.

17. A Frivaldszky–Mauthner–Pálffy-műemlékvilla és a körülötte lévő ingatlanok; Budapest XII., Béla király út 18/A., 18/B., 20., Laura út 1. (fejlesztés előtt).

18. A volt gyermekkórház Mártonhegyi úti ingatlana; Budapest XII., Mártonhegyi út 6/A., Költő u. 27. (bontás alatt, fejlesztés előtt).

19. A volt Svábhegyi Nagyszálló; Budapest XII., Eötvös út 2. (fejlesztés előtt).

20. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal egykori vári székháza; Budapest I., Táncsics Mihály utca 1. (fejlesztés előtt).

21. Műemlékház a budai Várban; Budapest I., Fortuna utca 11. (fejlesztés alatt).

22. IBS Office Center; Budapest II., Budenz út 1. A jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kollégiumaként funkcionáló épület.

23. Óbuda Gate irodaház; Budapest II., Árpád fejedelem útja 26-28. – 12 milliárd forintos Mészáros-kölcsönnel.

24. Minaro Hotel Tokaj MGallery és a közeli turisztikai központ; Tokaj, Csurgó völgy út – 4,44 milliárd forintos vissza nem térítendő kormánytámogatással és 4,2 milliárdos Gránit-kölcsönnel.

25. Andrássy Kúria & Spa; Tarcal, Fő utca 94. – 325 millió forintos vissza nem térítendő kormánytámogatással és az állami MFB 2,04 milliárd forintos kölcsönével.

26. Patricius Borház (Bodrogkisfalud) és további Orbán–Tiborcz-szőlőterületek (Tokaj, Bodrogkeresztúr, Sárazsadány, Mád).

27. Irodakomplexum a Debreceni Innovációs Tudásparkban; Debrecen, Vezér utca 39. – 5,5 milliárd forintos OTP-hitellel.

28. Hilton Garden Inn Debrecen City Center, Debrecen, Darabos út 3-7. (építés alatt) – 3,66 milliárd forintos vissza nem térítendő kormánytámogatással.

29. Botaniq Turai Kastély; Tura, Park utca 37. – 2,31 milliárd forintos Gránit-kölcsönnel.

30. Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton, Szántód, Móricz Zsigmond utca 96. – 6,9 milliárd forintos vissza nem térítendő kormánytámogatással.

31. Port Hotel Medical & Spa, Hévíz, az autóbuszállomás mellett (építés alatt) – 8 milliárd forintos vissza nem térítendő kormánytámogatással és 16,8 milliárdnyi Mészáros-kölcsönnel.

32. Grandhotel Galya; Mátraszentimre–Galyatető, Kodály Zoltán utca 10. (felújítás alatt) – 3,9 milliárd forintos vissza nem térítendő kormánytámogatással.

33. Modero Health Concept Hotel, Sárvár, Rákóczi Ferenc utca 28. (építés alatt) – 2,5 milliárd forintos vissza nem térítendő kormánytámogatással.

34. Samsara park, Visegrád, Lepence-völgy (fejlesztés alatt).

35. Pannónia Golf & Country Club, Alcsútdoboz, Máriavölgy.

36. Hotel Atrio del Mar; Spanyolország, Los Alcázares.

(KIemelt képünk forrása: Facebook)

 

 

Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videonyilatkozatában, emlékeztetve arra, hogy a bíróság csütörtökön döntést hozott „Gyurcsány Ferenc politikusának" az ügyében.

Miközben egy év alatt 409 szervátültetés történt idehaza, 536 új beteg került várólistára, amelyen már január elsején is 1255 páciens neve szerepelt – mondta az InfoRádióban az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója.