Hová tűnt több, mint százmillió forint a fideszes önkormányzat számlájáról?

Több mint százmillió tűnt el a kópházai önkormányzat számlájáról. A megyei rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben.

2024. január 19., 18:09

Szerző:

Rendkívüli testületi ülésen, de szigorúan zárt ajtók mögött ülésezett csütörtökön reggel Kópháza képviselő-testülete – írja az enyugat.hu. A lap információi szerint a téma súlyos és kényes volt: az önkormányzat számlájáról eltűnt valamivel több mint százmillió forint.

Grubits Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) a nyomozás érdekeire való tekintettel nem árult el részleteket, csak annyit, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben. 

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kérdéses ügyben csalás bűntette miatt folytat büntetőeljárást – erősítette meg a rendőrség. A nyomozással kapcsolatban bővebb információ jelenleg nem adható.

A lap szerint az eltűnt pénz mintegy fele megtérült, a bank biztosítási rendszerének köszönhetően.

A Kisalföld úgy tudja, hogy az önkormányzat kibertámadás áldozata lettek és a feljelentést a polgármester tette meg a Soproni Rendőrkapitányságon. A lap Grubitstól úgy értesült, hogy az eset a múlt csütörtökön történt és másnap reggel tett feljelentést. 

A településen élők elképedve fogadták a hírt – írja a megyei lap. Azt mondják, arról hallottak, hogy idős embereket becsapnak az internetes csalók, de az nagyon kétségbeejtő, hogy egy önkormányzatot is képesek megkárosítani a kiberbűnözők. Az eltűnt pénz pedig – ha nem sikerül visszaszerezni – nagyon fog hiányozni a település költségvetéséből, hiszen egy bölcsődeprojekt is folyamatban van, amihez minden fillérre szükség lenne.

Kópházának fideszes polgármestere és hat független képviselője van. Grubits Ferenc 2006. óta, megszakításd nélkül tölti be a tisztséget a faluban. 

(Kiemelt képünk illusztráció. 168.hu | Merész Márton)

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.