Hova tűnt a Kormányinfóról Szentkirályi Alexandra?

A kormányszóvivő különös mód nem vett részt a szokásos sajtótájékoztatón. Mi történhetett?

2021. július 22., 12:50

Szerző:

A szokásos csütörtöki Kormányinfón meglepő módon a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyedül jelent meg. Gulyás Gergely munkáját most nem segítette Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő eddig minden sajtótájékoztatón ott volt, és felszólította a kérdezni akaró újságírókat, de most valamiért nem jött el.

Egyelőre rejtély, hogy mi történt a csütörtöki Kormányinfó színfalai mögött, de egy biztos, a kormányszóvivő nem jelent meg, és nem állt ott Gulyás Gergely jobbján. A csütörtöki sajtótájékoztató a szokásos 10 óra 30 perces kezdés helyett 9 órakor kezdődött el. A korábbi tapasztalatokhoz képest, mindössze néhány perces késéssel kezdődött csak a sajtótájékoztató. Ám mindenki meglepetésére, csak Gulyás Gergely állt a pulpitus mögé. 

Már a Kormányinfó elején azt mondta Gulyás Gergely, hogy egyedül lesz, azt viszont nem árulta el, hogy a kormányszóvivő miért nem jött. A miniszter azt is mondta, hogy a szokásostól eltérően hamarabb kell elmennie, így a hosszú órákig tartó Kormányinfó csütörtökön csak másfél óráig tartott. De cserében egy titkot is elárult a kancelláriaminiszter, mégpedig azt, hogy a szerdai kormányülés tizenöt percig tartott. Ez abból a szempontból érdekes, hogy gyakorlatilag egy lehallgatási botrány kellős közepén vagyunk. 

Azt, hogy Szentkirályi Alexandra hova tűnt, még nem tudjuk. A közösségi médiában az utóbbi napban aktív volt. Posztolt a gyermekvédelmi népszavazásról, az olimpiáról, a Kormányinfóról is, sőt még Janus Pannoniustól is idézett. A 168 megkérdezte a Miniszterelnökséget, mi történt a kormányszóvivővel. Reméljük, nincs baja, és csak a nyári szabadságát vette ki, hogy kipihenje az elmúlt hónapok fáradalmait. Amennyiben választ kapunk, új cikket írunk.

(Kiemelt kép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében, 2021. június 24-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.