Homoszexualitásról, önkielégítésről és abortuszról foglal állást egy nyolcadikos tankönyv

A tankönyv szerint sem a maszturbáció, sem a homoszexualitás „nem természetes”.

2021. szeptember 2., 17:22

Szerző:

Az Oktatási Hivatal által kiadott nyolcadikos biológia-tankönyv több állásfoglalást is tesz a szexualitással kapcsolatban  – szúrta ki a 444. A portál szerint a tananyag már az elején leszögezi: „az érzelmi alapok nélküli, futó kapcsolatokból álló szexuális élet mindkét nemű fiatal számára az igénytelenségbe süllyedés veszélyét hordozza.” Majd el is gondolkodtatják a szerzők a diákokat, amikor már a bevezető után felteszik a kérdést: „Milyen következményeit látod annak, hogy napjainkban a szexualitás fokozatosan egyre függetlenebbé válik az utódnemzéstől?”

A 444 szerint a tankönyv egy fejezete a 13-14 éves gyerekek a maszturbációjáról is ír, mégpedig: „A szexuális önkielégítés (szaknyelven: maszturbáció) mindkét nemnél előfordul. Gyakran felnőttkorban is. Ilyenkor a közösülésre jellemző ingerek utánzásával nemi örömöt okoz önmagának az illető. Ez ugyan nem a természetes módja a nemi kielégülésnek – s fennáll a veszélye a mértéktelenné válásnak, rászokásnak –, mégis indokolatlan dolog ezért bűntudatot vagy betegségtudatot kelteni a fiatalokban” – írják.

Mint a portál megjegyzi: az abortusz a tananyag szerint „súlyos etikai kérdéseket is felvet..., ugyanis ilyenkor lényegében egy emberkezdeményt pusztítanak el”. A 444 szerint ebben a fejezetben taglalják a homoszexualitás témakörét is, a szerzők szerint a homoszexuális hajlam „részben öröklődés kérdése, részben környezeti hatások eredménye”, majd megjegyzik: „nyilvánvaló, hogy […] biológiai értelemben nem természetes, hiszen nem teljesül a szexuális tevékenység biológiai célja, az utódnemzés.”

A tankönyv szerzői Kovács István, Paál Tamásné és Victor András, és itt lehet átlapozni az egészet. Az Oktatási Hivatal tankönyvjegyzékében egyetlen másik 8. osztálynak szánt biológia-tankönyvet találni, azt Kropog Erzsébet szerezte.

(Kiemelt kép: diákok érkeznek a Teleki Blanka Gimnáziumba 2021. szeptember 1-jén, az iskolakezdés napján. Fotó: Dimény András / 168.hu)

 

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.