Márki-Zay Péter szerint nem tekinthető szexuális zaklatásnak az, ha egy önkormányzati képviselő csukott ajtók mögött simogatja, ölelgeti kolléganőjét

Egy kiszivárgott dokumentum szerint Fejes Péter hódvezővásárhelyi képviselő fizikailag közeledett a polgármesteri hivatal egyik női dolgozójához, aki szexuális zaklatásként élte meg a történteket. A közgyűlésen elismerte, de ő ezt „nem úgy gondolta”.

2023. május 25., 16:46

Szerző:

Egy kiszivárgott dokumentum szerint Fejes Péter képviselő fizikailag közeledett a polgármesteri hivatal egyik női dolgozójához, aki szexuális zaklatásként élte meg a történteket. A közgyűlésen elismerte, megérintette, megsimogatta a nőt, azt is, hogy a hölgyet ez kellemetlenül érintette, de ő ezt

„nem úgy gondolta” 

– írja a promenad24.hu.

Márki-Zay Péter szerint, aki ismeri az ügyet, nem tekinthető szexuális zaklatásnak az, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja, Fejes Péter hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő, beszélgetés közben, zárt ajtók mögött

„nem érzékeny helyen”

megérint valakit.

A közösségi médiában a személyes adatok kitakarásával közzétett dokumentum szerint egy 2020. március 4-i városházi egyeztetésen az egyik munkatárs tájékoztatta Márki-Zay Péter polgármestert arról, hogy Fejes Péter önkormányzati képviselő az Idősügyi Tanácsadó Testület elnökeként munkakapcsolatba került a Jogi Iroda egyik női dolgozójával. A hölgy arra panaszkodott, hogy Fejes egy beszélgetésük során a szobaajtót becsukta, hozzá közel húzódott, őt ölelgette, a hajába túrt. Ezt kellemetlenül élte meg, szexuális zaklatásként értékelte. Erre tekintettel intézkedés történt, hogy az Idősügyi Tanácsadó Testülettel kapcsolatos feladatokat más vegye át tőle a hivatalban. A feljegyzés szerint a városházi egyeztetésen a polgármester ígéretet tett, hogy megbeszéli az ügyet Fejessel, valamint megkéri, hogy ilyet többet ne tegyen.

A közösségi médiában Tatár Zoltán volt jegyző – akkori aljegyző – elismerte az irat valódiságát, s azt is, hogy ő készítette a feljegyzést a 2020. március 4-i, Márki-Zay Péter részvételével lefolytatott városházi megbeszélésről.

Fejes Péter elismerte az ügyet, de „nem úgy gondolta”

Az ügyben érintett Fejes Péter képviselő is felszólalt, aki elmondta, valóban megtörtént az eset. Azt állította, azért csukta be az irodaajtót, és húzódott közel a kolléganőhöz, hogy ne legyen neki kínos, hogy ki kell javítgatni egy általa írt hivatalos levelet. Elismerte, valóban megérintette a hivatalban a hölgyet, s meg is simogatta, de szerinte ez inkább egy kedveskedő, atyai mozdulat volt.

A képviselő azt is hozzátette, aki őt ismeri, az tudja, van egy olyan szokása, hogy szereti megérinteni, akivel beszél, „ha valakinek nem tetszik, annak nem tetszik”.

Azt is elmondta, az érintésére, simogatására a hölgy elhúzódott, s később is beszélt róla, hogy nagyon kellemetlenül érezte magát ebben a helyzetben, ettől a mozdulattól, ugyanakkor Fejes azt állította, a nő soha nem említette neki, hogy szexuális zaklatásként élte meg a történeteket.

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke 2021. július 14-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)