Erdő Péter felmentette a papi szolgálat alól Hodász Andrást

A katolikus pap számos alkalommal nyilvánított nem kormánypárti véleményt a médiában. A felmentés az ő saját kérésére történt és most azt kéri, imádkozzanak érte.

2022. szeptember 19., 07:01

Szerző:

Instagram-oldalán tette közzé Hodász András atya, a Papifrankó nevű Youtube-csatorna és számos közéleti műsor megszólalója, hogy saját kérésére Erdő Péter esztergomi bíboros-érsek felmentette őt a papi szolgálat alól. Hodász vasárnapi, magától eltűnő Instagram-történetében úgy fogalmazott:

„Ma megtartottam utolsó miséimet. Erről most itt többet nem írnék, és titeket is kérlek, amennyiben lehet NE írjatok, Ne hívjatok, most elcsendesedésre és nyugalomra van szükségem. A közösségi média aktivitásból is visszább veszek. Ha tehetitek, inkább imádkozzatok értem, az mindig jól jön. Köszönöm!”

Azért azt kérte, ha valakinek van egy jó állásajánlata, akkor keresse meg őt.

Hodász András atya egyfajta katolikus influenszerként lett ismert. Komoly ellentmondást kavart 2019-ben, hogy szerepelt az M5 csatorna több, melegek „meggyógyításáról” szóló műsorában. Később a kormány egyházpolitikáját is sokszor bírálta, a 2022-es kampányban és azóta is Márki-Zay Péter jobbközép mozgalmának támogatója volt.

2020 augusztusában Hodász ugyancsak Instagram oldalán azt írta, be kell fejeznie népszerű YouTube csatornáját, majd 2021-ben újraindította azt. 2022 márciusában azonban bejelentette, az őt ért támadások miatt végleg beszünteti a csatornát. Hodász mostani háttrébb vonulásának pontos okairól egyelőre keveset tudni.

(Kiemelt kép: Hodász András a 168 Órának ad interjút 2021. augusztusában. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.