Hodász András Orbán Viktorral is szelfizne, ha elmenne a miséjére

A Papifrankó Hodász András katolikus pap videóblogja.

2022. február 5., 08:01

Szerző:

– Lehet, hogy ezt nem kellett volna csinálni, most így vagyok vele. De ott és akkor végül is bevállaltam.
– Bánod?

– Nem tudom. Nézd, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nekem Péter nem szimpatikus. Én őt támogatom jelenleg, most hogy kire fogok szavazni áprilisban, addig még sok víz lefolyik a Dunán...

Veiszer Alinda legújabb műsorában mondta ezt Hodász András, amire a Telex figyelt fel. Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt január végén részt vett Hodász András egy miséjén, majd szelfiztek is. 

A beszélgetésben elhangzott az is, bárkivel szelfizne, aki elmenne a miséjére.

– Ha most lenne, rá szavaznál?
– Ha most lenne, rá szavaznék, igen. (...) Sokat beszélgettünk, nem csak akkor, amikor a kép készült, és nekem hitelesnek tűnik személyesen, és mint ember, szimpatikus. Nem buzdítok senkit szavazásra, de mindenkinek meglehet a magánvéleménye, és az én magánvéleményem az, hogy nekem szimpatikus, amit ő képvisel. De ez sokrétű kérdés, hogy mennyire sikerül összetartania azt a bagázst, aki mögötte van, mennyire valósul meg az, amit ő gondol, ezek azért még nagy kérdések.
– Kásler Miklóssal is szelfiznél?
– Bárkivel, aki szeretné.
– Orbán Viktorral?
– Ha eljön a misémre... Csak nem tudom megáldoztatni, mert református. De egyébként persze.
– Bárkivel szelfiznél, aki elmegy a misédre.
– Persze, ha szeretné.

Hodász atyát a „Papifrankó - Az élet papos oldala" Youtube-csatorna által igen széles körben ismerik. A teljes beszélgetést itt nézhetik meg. 

(Kiemelt kép: Forrás: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.