Orbán több pénzt ad oktatásra, de van egy csavar a történetben

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amelynek értelmében majdnem kétszer több pénzt fordíthat a Belügyminisztérium hit- és erkölcstanoktatásra.

2022. augusztus 2., 09:37

Szerző:

Hétfőn este ismét változott a költségvetés – szúrta ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot az Mfor.hu. Az Orbán Viktor által jegyzett módosító jpgszabály szerint az eredetileg meghatározottnál majdnem kétszer több pénzt fordíthat a Belügyminisztérium hit- és erkölcstanoktatásra, hittanoktatásra és tankönyvtámogatásra. 

Az elfogadott büdzsében ezen a soron 6,58 milliárd forintos előirányzat szerepel, amit a mostani kormányhatározattal gyakorlatilag megdupláznak. Orbán Viktor ugyanis jóváhagyta, hogy ezt az előirányzatot 6,46 milliárd forinttal túlléphessék.

(Kiemelt kép: M. Ágnes nővér, a Ferences Szegénygondozó Nővérek rendjének tagja hittanórát tart Esztergomban 2017. november 8-án.MTI Fotó: Komka Péter)

Pénteken időjárási szempontból is kettészakad az ország. A Dunántúlon heves viharokra, jégesőre kell számítani, az ország déli és középső tájain pedig 40 fokos hőség várható.