Hidegfront után a kánikula máris visszavág

Szerdán már újra 35 fok körüli hőmérséklet várható.

2022. július 27., 06:10

Szerző:

Szerdán napos-gomolyfelhős időre számíthatunk jelentős csapadék nélkül, legfeljebb elszórtan nyugaton alakulhat ki átmenetileg egy-egy futó zápor, írja az Időkép. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 13-22 fokot közé esik a hőmérséklet, délutánra azonban már 28 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön a napsütést időnként felhők zavarják meg, de csapadék szinte sehol sem várható. Élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 30 és 37 fok között alakul.

(Fotó: MTI/Varga György)

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.