Így változik a hétvégéken a 3-as metró közlekedése

A hétvégi napokon is tartanak a felújításhoz kapcsolódó munkák a 3-as metró alagútjában és állomásain, ezért hétvégente csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

2022. május 20., 14:42

Szerző:

A BKK közleménye szerint a Göncz Árpád városközpontnál a metrószerelvények az Újpest központ irányú peronhoz érkeznek, és onnan is indulnak vissza. A könnyebb átszállásért az aluljáróban lévő mozgólépcsők haladási iránya megváltozott: az északi mozgólépcsőt a metrótól a metrópótló buszok felé, a déli mozgólépcsőt az ellenkező irányba lehet használni. A belváros felé tartó metrópótló buszra a Váci úton, a felüljáró mellett lehet felszállni – írták.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a közúton közlekedők nehezebben juthatnak el úti céljukhoz, különösen azok, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárost. A Göncz Árpád városközpontnál, valamint a Váci út és Dózsa György út kereszteződésénél megváltozik a forgalmi rend.

A BKK arra kéri a közlekedőket, hogy a következő hetekben ne megszokásból közlekedjenek a fővárosban, mivel több változásra kell készülni a metrópótlás újabb üteme miatt.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Fotó: Merész Márton / 168.hu)

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.