Helyreigazítás

Kővágó Zoltánnal szemben nem folyik eljárás.

2023. szeptember 19., 13:50

Szerző:

​Egy korábbi, az ugytudjuk.hu híre alapján megjelent cikkünkkel kapcsolatban Kővágó Zoltán olimpiai ezüstérmes sportoló jogi képviselője helyreigazítási kérelemmel kereste meg szerkesztőségünket, mivel, mint írta „Kővágó Zoltán személye egyértelműen beazonosítható a cikk alapján, hiszen Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében ő az egyetlen élő olimpiai érmes sportoló”. Álláspontja szerint „Kővágó Zoltánnal szemben soha, semmilyen kábítószerrel kapcsolatos eljárás nem folyt, ennek következtében az sem felel meg a valóságnak miszerint előzetes letartóztatásba helyezték”.

Kővágó úr jogi képviselője a fentiek értelmében a következő helyreigazítást kérte, aminek természetesen helyet adunk:

Az 168.hu 2023.08.28. napján 19:42 perckor „Drogdílerként bukott le egy magyar olimpikon” címmel megjelent cikkünkben annak az információnak a közlésével, hogy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében előzetes letartóztatásba helyeztek egy olimpiai ezüstérmes magyar sportolót, azt a hamis látszatot keltettük, mintha Kővágó Zoltán ezüstérmes olimpikon ellen indult volna eljárás.
​ A valóság ezzel szemben az, hogy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében elő egyetlen olimpiai érmes sportolóval, Kővágó Zoltánnal szemben soha, semmilyen kábítószerrel kapcsolatos eljárás nem folyt, ennek következtében az sem felel meg a valóságnak miszerint előzetes letartóztatásba helyezték.

(Képünk az eredeti cikk illusztrációja: A 2021-ben megrendezett 2020-as tokiói olimpia zászlója Kasumigaseki Country Clubban. Fotó: Kazuhiro Nogi / AFP)