Drogdílerként bukott le egy magyar olimpikon

Az Ugytudjuk.hu szerint az ezüstérmes magyar olimpikon dorgkereskedelem miatt egy hónapja ül előzetes letartóztatásban.

2023. augusztus 28., 19:42

Szerző:

Egy hónapja ülhet előzetes letartóztatásban egy közelebbről meg nem nevezett, olimpiai ezüstérmes magyar sportoló, írja a nyugat-magyarországi, helyi portál, az Ugytudjuk.hu. Információik szerint a férfi elleni gyanú kábítószer-terjesztésről és birtoklásról szól. Az ügyben a portál megkereste a Magyar Olimpiai Bizottságot is, azzal a kérdéssel, információikat meg tudják-e erősíteni, illetve hogy hogyan érinti a sportoló büntetése olimpiai életjáradékát.

A MOB a következő válasszal szolgált nekik:

„Az olimpiai életjáradékok odaítélését és kifizetését, illetve ennek teljes rendszerét a sportügyekért felelős minisztérium, esetünkben a Honvédelmi Minisztérium kezeli, így az ön kérdésére is ők tudnak érdemleges választ adni.”

Az ügyben ezért a Honvédelmi minisztériumot is megkeresték, ők viszont augusztus 7-én kelt levelükre nem válaszoltak. Telefonon viszont azt ígérték nekik, a kérdésnek utánanéznek. A sportoló volt menedzsere szerint a kérdéses olimpikon már visszavonult a versenyzéstől. Az Ugytudjuk megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei főügyészséget is, ők a személyes adatok védelmére hivatkozva nem adtak választ az ügyben.

(Kiemelt kép: illusztráció. A 2021-ben megrendezett 2020-as tokiói olimpia zászlója Kasumigaseki Country Clubban. Fotó: Kazuhiro Nogi / AFP)