Napenergia Plusz Program – Helyreállt a belépés a pályázati felületre

A rendszerhibát elhárították, a belépés a pályázati felületre helyreállt, már négyezer felett jár a Napenergia Plusz Programban benyújtott előregisztrációs kérelmek száma – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) legfrissebb Facebook-bejegyzésében hétfőn.

 

2024. január 15., 18:48

Szerző:

A tájékoztatás szerint a háztartásokat zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző Napenergia Plusz Program a mai nappal újabb szakaszába lépett, megkezdődött a lakossági előregisztráció. A pályázati felületre való belépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba okozott fennakadást.

A rendszerhibát elhárították, a belépés a pályázati felületre helyreállt – jelezte a tárca.

Bejegyzésében az EM felidézte: a pályázati folyamatban az előregisztrációs és a támogatási kérelmek benyújtása elválik egymástól.

Támogatási kérelmeket az előregisztrációs kérelem jóváhagyása után, az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be. A beérkező pályázatok elbírálásának, a támogatási források odaítélésének sorrendjét nem az előregisztrációs, hanem a támogatási kérelmek benyújtása befolyásolja.

(Kiemelt képünk: Napelempark a hollandiai Biddinghuizenben. Fotó: Vincent Jannink / AFP)

10:17

A nyudíjasok száma évről évre növekszik, ahogy a várható élettartam is, és egyre kevesebb az olyan aktív korú dolgozó, aki az időseknek nyújtott ellátásra fordítandó összeget kitermeli. Éppen ezért a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, több országban vezetnek be olyan intézkedéseket, amelyek a nyugdíj részleges megadóztatásával járnak.