Házi fegyverműhely, illegális szeszfőzde, megcsapolt gázvezeték - az Ön szomszédja is lehetne...

Házilag készített lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le egy 31 éves férfi lakásán a Nógrád megyei Bátonyterenyén; a férfi ellen a rendőrség mellett pálinkafőzdéje miatt a pénzügyőrség, szabálytalan gázbekötéséért pedig a gázszolgáltató is vizsgálatot indított - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

2008. október 30., 15:24

Dankóné Nagy Éva elmondta: a 31 éves férfi ellen azért indítottak vizsgálatot, mert lakók jelentették be, hogy nem tartja be a társadalmi együttélés szabályait, agresszív, a környékben élők félnek tőle, és lakása irányából többször hallottak fegyverropogást.

Az édesanyjával élő férfi családi házában két darab házilag készített, sörét kilövésére alkalmas lőfegyvert, és egy Flóbert pisztolyt, valamint az ezekhez használatos - részben szintén saját gyártású - lőszert foglaltak le a nyomozók.

A fegyverszakértő elsődleges véleménye alapján a lefoglalt eszközök lőfegyvernek, illetve lőszernek minősülnek.

A szóvivő közölte: a házkutatás során derült fény arra, hogy a férfi a ház egyik melléképületében illegális pálinkafőzdét üzemeltet, az épületet szabálytalanul odavezetett földgázzal fűtötte.

A rendőrség visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett miatt indított eljárást a férfi ellen.

Az illegális szeszfőzdével kapcsolatos jövedéki intézkedést a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói vették át, a szakszerűtlen gázvételezést pedig a gázszolgáltató szakemberei vizsgálják az esetleges közveszély-okozás gyanújának megállapítására.