Hatalmas összeget kell visszafizetniük Gattyánéknak

A Megoldás Mozgalom eddig nem a legsikeresebb befektetése az egyik leggazdagabb magyarnak.  

2022. április 20., 15:34

Szerző:

Gattyán György Megoldás Mozgalmának 108 millió forintot kell visszautalnia az államnak, írja a hvg.hu. A kispártok egyéni jelöltjei, valamint a független indulók közül többen is igénybe vették az állami támogatást a kampányuk során. A gyenge szereplésnek köszönhetően most pedig fizethetik vissza. Gödény György pártja közel hatszázmillió forint állami támogatást vehetett volna fel, de nem bíztak a jó szereplésben, így fel sem vették a kampánytámogatást. 

Május elsejéig, az április 3-i választás eredményének jogerőre emelkedésétől számított 15. napig kell visszafizetniük a pártoknak a fel nem használt, illetve a listájuk vagy jelöltjük gyenge szereplése miatt visszajáró állami kampánytámogatást, írja a lap.

A milliárdos Gattyán György vezette Megoldás Mozgalomnak, mivel sikerült elérni az egy százalékos listás szavazati arányt, az országos listára kapott 588 milliós állami támogatást nem kell visszafizetnie. Ellenben az egyéni jelöltjeik közül a 99-ből mindössze 7-en értek el 2 százaléknál jobb eredményt.

Akiknek nem sikerült, tehát a maradék 92 egyéni jelöltnek 108 milliónyi kampánytámogatást kell visszafizetnie. 

A 49 jelöltet állító ISZOMM-Munkáspárt szövetség csaknem 58 milliónyi egyéni kampánypénzt kellene visszafizetnie, de Szanyi Tibor ISZOMM-alelnök a hvg.hu-val közölte, hogy egyetlen forintnyi állami támogatást sem vettek igénybe.

“Nem kívántunk közpénzt felmarkolni, szemben az ál-ellenzékkel”, fogalmazott a lapnak. 

(Kiemelt kép: Gattyán György hivatalos Facebook-oldala)

Tegnap 14:31

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.